Marinovaný úhoř

60 min.
Evropa

Ingredience

    • 800gramůÚhoř říční
    • 300mililitrůVíno bílé
    • 1lžičkaSůl
    • 3lžíceOcet vinný
    • 2kusyBobkový list
    • 20kusůBílá cibulka
    • 200mililitrůVoda pitná
    • 200gramůOlej rostlinný
Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
42 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
91 mg
Cukr
413 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Úhoře stáhneme, vykucháme, omyjeme a nakrájíme na porce, které krátce opékáme v rozpáleném oleji.
  • 2
    Vybereme je na ubrousek, necháme okapat, vložíme do jiné nádoby, osolíme, přidáme oloupané cibulky, přilijeme víno, ocet, vodu, přidáme bobkové listy a asi 20 minut vše dohromady vaříme na středním ohni.
  • 3
    Necháme vychladnout a uložíme do ledničky.
  • 4
    Druhý den porce úhoře vyjmeme z rosolu, urovnáme na mísu a zdobíme cibulkami a pokrájeným rosolem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.