Jednoduchý recept

Kuře jako bažant se slaninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 56141

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Citrony
1,5 kg Kuře
0,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
2 g Nové koření celé
2 g Pepř černý celý
20 g Petržel - nať
70 g Slanina vepřová
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
2 dl Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 969 kcal
Kilojoule 4 053kJ
2% Sacharidy 7 g
95% Tuky 71 g
30% Sodík 609 mg
130% Bílkoviny 73 g

Kuře jako bažant se slaninou postup přípravy receptu:

1

Důkladně očištěné a omyté celé kuře prošpikujeme půlkou dávky na plátky nakrájené slaniny. Druhou půlku slaniny nakrájíme na malé kousky, které dáme do pánve, přidáme sádlo a slaninu, osmahneme do křupava. Vložíme na tenké proužky nakrájenou cibuli, česnek, nové koření, pepř a osmahneme dozlatova.

2

Vložíme připravené kuře, zprudka ho opečeme po každé straně a potom vložíme do předehřáté trouby. Po dobu pečení kuře poléváme vlastní šťávou a podle potřeby přilijeme vodu.

3

Doměkka upečené kuře vybereme, šťávu vydusíme do tuku, přisypeme mouku, opražíme ji, zalijeme 1 dl teplé vody a dobře metlou rozšleháme. Do šťávy vložíme máslo, na mírném ohni za častého míchání vaříme tak dlouho, aby se oddělila šťáva od tuku.

4

Teplé kuře rozporcujeme na porce, které pokládáme na jednotlivé teplé talíře. Každou porci přelijeme připravenou šťávou, posypeme drobně nasekanou petrželovou natí. Na talíř každé porce položíme čtvrtku citrónu.

Poznámka

Podáváme jako hlavní jídlo. Vhodnou přílohou je dušená rýže nebo vařené brambory. Čerstvá zelenina, ale také zeleninový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept