Recept

Filé s rezavou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 56151

Ingredience

600 g Brambory vařené
1 ks Cibule
600 g Filé rybí
1 polévková lžíce Hořčice
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
60 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
2 ks Okurky nakládané
100 g Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
200 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 530 kcal
Kilojoule 2 216kJ
12% Sacharidy 42 g
32% Tuky 24 g
131% Sodík 3 g
123% Bílkoviny 69 g

Filé s rezavou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Rajčata spaříme, oloupeme, rozkrojíme a vymačkáme z nich vodu, sterilované okurky oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.

2

Filé necháme částečně rozmrazit, nakrájíme ho na porce, které osolíme a opepříme, obalíme v mouce (lžičku mouky necháme na zahuštění omáčky) a v pánvi na rostlinném oleji po obou stranách opečeme.

3

Připravená rajčata přidáme k filé, pokropíme octem a vložíme do trouby předehřáté na 170 °C. Pečeme 10 minut.

4

Mezitím v kastrole na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou pak zalijeme šťávou z upečeného filé. Přidáme nakrájené okurky a hořčici. Smetanu rozmícháme se lžičkou mouky a omáčku zahustíme. Chvilku povaříme, případně přisolíme.

5

Do hotové omáčky vložíme filé s rajčaty. Už nevaříme.

6

Podáváme s vařenými bramborami.

Poznámka

Rajčata můžeme nahradit rajským protlakem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept