Recept

Rybí filé s ďábelskou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 56154

Ingredience

600 g Brambory vařené
1 kávová lžička Chilli koření mleté
1 ks Cibule
600 g Filé rybí
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
100 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Ocet vinný
100 g Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 520 kcal
Kilojoule 2 177kJ
9% Sacharidy 34 g
34% Tuky 26 g
28% Sodík 561 mg
118% Bílkoviny 66 g

Rybí filé s ďábelskou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Filé necháme částečně rozmrazit, nakrájíme na porce, které osolíme a opepříme, obalíme v mouce (lžičku mouky necháme na zahuštění omáčky) a v pánvi na rostlinném oleji po obou stranách prudce opečeme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, přilijeme víno, ocet a vodu, zakryjeme a vložíme do trouby předehřáté na 170 °C, kde dusíme asi 12 minut.

2

Hotové filé opatrně vyjmeme a uchováme v teple.

3

Lžičku hladké mouky smícháme s máslem a vzniklým moučným máslem zahustíme omáčku. Chvíli povaříme, dochutíme chilli kořením a případně přisolíme.

4

Na talíře klademe porce pečeného filé přelité omáčkou. Podáváme s vařenými bramborami.

Poznámka

Do omáčky můžeme přidat trochu worcesteru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept