Rybí filé s ďábelskou omáčkou

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
672 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
43 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filé necháme částečně rozmrazit, nakrájíme na porce, které osolíme a opepříme, obalíme v mouce (lžičku mouky necháme na zahuštění omáčky) a v pánvi na rostlinném oleji po obou stranách prudce opečeme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, přilijeme víno, ocet a vodu, zakryjeme a vložíme do trouby předehřáté na 170 °C, kde dusíme asi 12 minut.
  • 2
    Hotové filé opatrně vyjmeme a uchováme v teple.
  • 3
    Lžičku hladké mouky smícháme s máslem a vzniklým moučným máslem zahustíme omáčku. Chvíli povaříme, dochutíme chilli kořením a případně přisolíme.
  • 4
    Na talíře klademe porce pečeného filé přelité omáčkou. Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.