Jednoduchý recept

Salát s čočkou a uzenou rybou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 56166

Ingredience

20 g Kopr čerstvý
1 ks Mrkev kořen
70 g Salát ledový
300 g Tuňák obecný
1,5 l Voda pitná
1 ks Čekanka
150 g Čočka červená
20 g Šalotka
Na zálivku
100 g Křenová pasta - Krenex
70 ml Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 373 kcal
Kilojoule 1 562kJ
7% Sacharidy 25 g
119% Tuky 89 g
6% Sodík 122 mg
40% Bílkoviny 23 g

Salát s čočkou a uzenou rybou postup přípravy receptu:

1

Vodu v hrnci přivedeme k varu, vsypeme čočku, povaříme 30 minut. Uvařenou čočku scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vychladnout.

2

Čekanku rozdělíme na jednotlivé listy. Mrkev oškrábeme, omyjeme, spolu s oloupanou šalotkou nakrájíme na malé kousky. Opláchnutý kopr osušíme, drobně nasekáme. Uzenou rybu zbavíme kostí, nakrájíme na malé kousky. Umytý a osušený ledový salát nakrájíme na tenké nudle.

3

Do velké misky dáme čočku, čekanku, ledový salát, mrkev, šalotku. Vše dobře promícháme.

4

Do vhodné nádoby dáme ocet, křen, sůl, pepř. Metlou dobře prošleháme, za stálého míchání všleháme olej.

5

Připravenou zálivkou přelijeme salát v misce, přidáme ryby, vše dohromady promícháme. Salát ochutnáme, podle potřeby dochutíme a ještě jednou zlehka promícháme.

6

Salát necháme v lednici 15 minut odležet. Porcujeme na jednotlivé talíře, každou porci posypeme nasekaným koprem a podáváme.

Poznámka

Takto připravený salát podáváme jako hlavní jídlo. Vhodný je také jako studený předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept