Bramborová polévka s ovesnými vločkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová polévka s ovesnými vločkami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 5617 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
250 g | Brambory |
60 g | Máslo čerstvé |
0,1 l | Mléko polotučné |
60 g | Ovesné vločky |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
5,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 113,7mg |
Draslík | 329,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Ovesné vločky, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová polévka s ovesnými vločkami postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a spolu s ovesnými vločkami je osmažíme na tuku. Zalijeme vodou, přidáme sůl a vaříme doměkka. |
2 | Polévku prolisujeme a přilijeme mléko, ve kterém jsme rozšlehali žloutek. |
3 | Nakonec polévku ještě prohřejeme a přidáme nasekanou petrželovou nať. |
Potřebovala jsem nějakou dietní neboli zdravotní polévku, tak jsem si vybrala k vyzkoušení tento recept. 5, 5 litrů vody na 4 porce asi nikdo nepoužije :-), stačí zhruba 1,4 lt. Nevím, proč by se měly brambory opéct na tuku, klidně se můžou přidat později. Tuku stačí i méně, použila jsem 25 g. A soli více než jednu špetku. Připravovala jsem bez žloutku a bez prolisování, to už záleží na každém. Já spíš používám tyčový mixér.