Jednoduchý recept

Brambory zapečené s celerem a parmezánem

  • Itálie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Brambory zapečené s celerem a parmezánem 5 1
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 95 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 56181
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1000 g Brambory
375 g Celer bulvový
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
70 g Máslo čerstvé
150 ml Mléko polotučné
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Ricotta
1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
3 polévková lžíce Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 701 kcal
Kilojoule 2 932kJ
13% Sacharidy 45 g
65% Tuky 49 g
24% Sodík 471 mg
32% Bílkoviny 18 g
  • Brambory zapečené s celerem a parmezánem
  • Brambory zapečené s celerem a parmezánem
  • 1
  • Brambory zapečené s celerem a parmezánem
  • 2
  • Vložit obrázek

Brambory zapečené s celerem a parmezánem postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, rozdrcený česnek a smažíme 3-5 minut.

2

Zapékací mísu vymažeme máslem a střídavě do ní vrstvíme oloupané, tence nakrájené brambory, očištěný, tence nakrájený celer a cibuli s česnekem. Vrchní vrstvu tvoří brambory.

3

V míse smícháme smetanu s mlékem, sýrem ricotta, nasekaným rozmarýnem, paprikou, solí a pepřem podle chuti. Vše prošleháme.

4

V mističce smícháme strouhanku s nastrouhaným parmezánem a většinou směsi posypeme bramborovou vrstvu.

5

Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 90 minut dozlatova. Po upečení posypeme zbylou parmezánovou směsí a ihned podáváme.

Poznámka

10g másla použijeme na vymazání formy.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept