Knedlíčky z mořské štiky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Knedlíčky z mořské štiky
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 75 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56191 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 špetka | Chilli koření mleté |
250 ml | Holandská omáčka |
400 g | Mořská štika - filety |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
5 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 l | Voda pitná |
Pálené těsto do paštik [56007] | |
---|---|
0,3 l | Mléko plnotučné |
166,7 g | Mouka pšeničná hladká |
0,7 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 601,3mg |
Draslík | 451,4mg |
Vláknina | 112,5mg |
Vitamín A | 367,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 513,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Mořská štika - filety, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Voda pitná, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Holandská omáčka, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Knedlíčky z mořské štiky postup přípravy receptu:
1 | Filety rozmrazíme, vymačkáme a dvakrát na jemno umeleme. V míse důkladně vařečkou rozmícháme, osolíme, přidáme chilli, pepř, bílky a pálené těsto. Vše dohromady utřeme, hmotu dáme do lednice vychladit, poté vychlazenou znovu rozmícháme a vpravíme do ní šlehačku. |
2 | Lžicí, namočenou do studené vody, vykrajujeme knedlíčky ve velikosti vlašského ořechu, které přikryté „táhneme“ ve slané vodě 10 minut při teplotě 90°C. Poté rychle povaříme, scedíme, rozdělíme na talíře a podáváme přelité holandskou omáčkou. |
3 | Pálené těsto do paštik [56007]: osolené mléko přivedeme k varu, za stálého míchání vařečkou přisypáváme hladkou mouku, až je těsto vypracované a bez hrudek. |
4 | Odstavíme mimo plotnu, jedno po druhém vmícháme vejce. |
Poznámka
Servírujeme teplé.