Recept

Vánoční biskupský chlebíček

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vánoční biskupský chlebíček 5 1
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 56209
Kategorie: Sladké chlebíčky

Ingredience

20 g Citronová kůra
100 g Čokoláda 70% kakao
150 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
70 g Kandované ovoce
13 g Kypřicí prášek do pečiva
200 g Máslo čerstvé
70 ml Mléko - podmáslí
350 g Mouka polohrubá
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
40 g Ořechy vlašské
20 g Pomerančová kůra
60 g Rozinky bílé
50 ml Rum
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 631 kcal
Kilojoule 2 641kJ
20% Sacharidy 73 g
43% Tuky 33 g
4% Sodík 82 mg
20% Bílkoviny 11 g
Vánoční biskupský chlebíček
  • Vánoční biskupský chlebíček
  • 1
  • Vánoční biskupský chlebíček
  • 2
  • Vložit obrázek

Vánoční biskupský chlebíček postup přípravy receptu:

1

Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme na kousky do nádoby kuchyňského robotu. Přidáme špetku solí, vanilkový i moučkový cukr a utřeme do pěny. Postupně za stálého šlehání přidáváme vejce, nakonec vlijeme rum.

2

Prosátou mouku s kypřicím práškem dáme do misky. Dále v míchání pokračujeme ručně nebo dřevěnou vařečkou, abychom nepoškodili kandované ovoce. Do připravené mouky postupně vmícháme rozinky, citrónovou i pomerančovou kůru, na malé kousky pokrájené kandované ovoce, nasekané ořechy. Nakonec přilijeme podmáslí a dobře promícháme. Směs smícháme dohromady s máslovou pěnou.

3

Formu na pečení chlebíčku vymažeme sádlem, vysypeme hrubou moukou, naplníme formu připraveným těstem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 160 stupních cca 45 - 50 minut. Upečený chlebíček po vytažení z trouby necháme mírně vychladnout ve formě. Poté ho vyklopíme a necháme dochladnout volně.

4

Čokoládu rozpustíme v teflonové pánvi, potřeme jí celý vychladlý chlebíček. Vložíme do lednice, aby čokoláda zatuhla.

5

Biskupský chlebíček krájíme na tenké plátky a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené. Na přípravu biskupského chlebíčku je dobré všechny suroviny připravit alespoň hodinu před pečení. Suroviny musí mít pokojovou teplotu.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Vánoční biskupský chlebíček
Velmi dobrý sváteční moučník, který nemusí být jenom na Vánoce. Recept perfektně sedí, vše se podařilo k plné spokojenosti. Chválím.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept