Recept

Pečené brambory po švédsku

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 56228

Ingredience

350 g Brambory
1 kávová lžička Cukr moučkový
40 g Máslo čerstvé
4 špetka Pepř bílý
2 polévková lžíce Petržel kudrnka
4 špetka Sůl
5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 66 kcal
Kilojoule 276kJ
3% Sacharidy 12 g
1% Tuky 1 g
12% Sodík 247 mg
4% Bílkoviny 2 g

Pečené brambory po švédsku postup přípravy receptu:

1

Omyté brambory dáme do hrnce s 5 dl vody a uvaříme je do měkka. Vaříme je asi 20 minut, poté scedíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky o velikosti přibližně 2 x 2 cm. Petrželku kudrnku omyjeme, vodu setřepeme, drobně pokrájíme. V pekáči rozehřejeme máslo, na něj dáme pokrájené brambory, osolíme, posypeme bílým pepřem, práškovým cukrem a osmažíme je za častého promíchávání do zlatova.

2

Brambory dáme na talíře, posypeme petrželkou, podáváme jako přílohu k pečenému i vařenému masu, rybám a pod..

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept