Filety z makrely v hořčicové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filety z makrely v hořčicové omáčce
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56249 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice |
600 g | Makrela - filety |
100 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 190,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 256,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,1mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Makrela - filety, Ocet vinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Filety z makrely v hořčicové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na másle do růžova. |
2 | Na cibuli vyrovnáme filety z makrely, osolíme, opepříme, přidáme pokrájenou petrželku, přilijeme ocet a trochu vody. |
3 | Nádobu přikryjeme pergamenem, v troubě předehřáté na 160°C dusíme 20 minut. |
4 | Nádobu s rybou vyjmeme z trouby, filety opatrně vybereme a udržujeme v teple. |
5 | Smetanu rozmícháme s moukou, směsí zahustíme omáčku. Chvíli povaříme, přidáme hořčici, poté porce makrely vrátíme zpět. Už nevaříme. |
6 | Podáváme s vařenými bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.