Recept

Filety z makrely v hořčicové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 56249

Ingredience

600 g Brambory vařené
2 ks Cibule
1 polévková lžíce Hořčice
600 g Makrela - filety
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
100 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Ocet vinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 813 kcal
Kilojoule 3 400kJ
11% Sacharidy 38 g
79% Tuky 59 g
35% Sodík 694 mg
58% Bílkoviny 33 g

Filety z makrely v hořčicové omáčce postup přípravy receptu:

1

Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na másle do růžova.

2

Na cibuli vyrovnáme filety z makrely, osolíme, opepříme, přidáme pokrájenou petrželku, přilijeme ocet a trochu vody.

3

Nádobu přikryjeme pergamenem, v troubě předehřáté na 160°C dusíme 20 minut.

4

Nádobu s rybou vyjmeme z trouby, filety opatrně vybereme a udržujeme v teple.

5

Smetanu rozmícháme s moukou, směsí zahustíme omáčku. Chvíli povaříme, přidáme hořčici, poté porce makrely vrátíme zpět. Už nevaříme.

6

Podáváme s vařenými bramborami.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept