Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 56276

Ingredience

Šlehačka
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
Silná káva
21 g Káva zrnková
3 dl Voda pitná
Kakaová kašička
4 kávová lžička Cukr moučkový
3 kávová lžička Kakao
4 kávová lžička Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 264 kcal
Kilojoule 1 103kJ
3% Sacharidy 9 g
32% Tuky 24 g
0% Sodík 4 mg
4% Bílkoviny 2 g

Lahodná káva postup přípravy receptu:

1

Uvaříme silnou kávu: do džezvy (konvička kónického tvaru) nalijeme 1 dl studené vody, přidáme 7 g velmi jemně namleté kávy a přivedeme k varu. Jakmile káva zpění a naplní konvičku až po okraj, ihned ji odstavíme z plotny, necháme pěnu opadnout. Toto zpěnění opakujeme 2 x. Poté necháme usadit kávovou sedlinu. Kávu scedíme do džbánku a uchováme horkou. Takto připravíme kávu ještě dvakrát. Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku.

2

Kvalitní kakao důkladně smícháme v porcelánové nádobě s moučkovýnm cukrem. Poté pomalu (za stálého míchání) přiléváme smetanu, až se utvoří hladká a lesklá kašička, kterou zalijeme vařící vodou, přilijeme horkou silnou kávu, rozdělíme do vyšších skleněných pohárů, ozdobíme šlehačkou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept