Recept

Pomerančový koláč se sněhovou náplní

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 210 minut
Doba přípravy: 150 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 56292

Ingredience

Příprava pečení
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Těsto
125 g Cukr krystal
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Voda pitná
Náplň
150 ml Máslo čerstvé
Na konečnou ozdobu
2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
8 kávová lžička Šlehačka Pařížská

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 235 kcal
Kilojoule 983kJ
5% Sacharidy 17 g
25% Tuky 19 g
0% Sodík 0 mg
1% Bílkoviny 0 g

Pomerančový koláč se sněhovou náplní postup přípravy receptu:

1

Příprava pečení: formu, ve které budeme koláč péct, vymažeme lžící másla. Troubu připravíme k předehřátí na 160°C. Vál, na kterém těsto rozválíme, posypeme dvěma lžícemi hladké mouky a mouku rukama rozprostřeme po celé ploše válu.

2

Těsto: v hlubší míse zpracujeme rukama hladkou mouku s krystalovým cukrem, vodou a změklým máslem do vláčného těsta.

3

Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme ho na 30 minut ztuhnout do lednice. Po této době těsto rozválíme na

4

připraveném válu, plát těsta rozložíme do vymazané formy a provzudušníme ho tak, že dno formy s těstem propícháme vidličkou.

5

Takto připravený korpus necháme ještě 30 minut v lednici odpočinout. Poté těsto ve formě celé přikryjeme alobalem a dno alobalu zatížíme fazolemi nebo keramickými kuličkami, korpus ve formě 15 minut pečeme. Po této době předpečený korpus vyjmeme z trouby, odstraníme alobal se zátěží a do vzniklého "mističkovitého" tvaru (jenž jsme získali předpečením korpusu se zátěží) vlijeme pomerančovou náplň, pečeme asi 35 minut, těsto zezlátne a náplň na koláči ztuhne.

6

Náplň: do pomerančové kůry přimícháme pomerančovou a citrónovou šťávu, strouhanku, šlehačku. Z másla a cukru umícháme na mírném ohni karamel, do něj vmícháme žloutky i směs se smetanou a strouhankou. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, opatrně vmícháme do smetanové směsi se žloutky. Náplň zlehka rozprostřeme na předpečený korpus koláče a koláč upečeme.

7

Před servírováním: jednotlivé porce ozdobíme šlehačkou, kterou ušleháme do tuha s dvěma lžícemi moučkového cukru. Nakonec šlehačku na porcích koláče posypeme strouhanou pomerančovou kůrou.

8

Koláč servírujeme vychladlý jako pohoštění.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept