Bramborová polévka s cibulí a paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová polévka s cibulí a paprikou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 5631 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
400 g | Brambory |
200 g | Cibule |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
80 g | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
0,5 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 84,4mg |
Draslík | 666,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bramborová polévka s cibulí a paprikou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmažíme na sádle. Zaprášíme moukou, přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory a osmažíme je. |
2 | Brambory podlijeme vodou a polévku zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně. Krátce povaříme. |