Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 56315
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

200 ml Holandská omáčka
80 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Víno madeira
Studený vařený humr [56304]
600 g Humr
0,5 polévková lžíce Sůl
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 513 kcal
Kilojoule 2 146kJ
1% Sacharidy 3 g
54% Tuky 41 g
46% Sodík 917 mg
55% Bílkoviny 31 g

Humr Newburg postup přípravy receptu:

1

Studené humří maso nakrájíme na šestimilimetrové plátky, které osmahneme na másle po obou stranách, poté je zalijeme 4 lžícemi Madeiry a do sucha povaříme.

2

Obě půlky humří skořápky naplníme teplými plátky humra, přelijeme holandskou omáčkou a vložíme do předehřáté trouby, kde je svrchu 10 minut zapečeme.

3

Podáváme na míse na papírovém ubrousku.

4

Studený vařený humr [56304]:

5

Humra nejdříve usmrtíme bodnutím nože za hlavu, potom ho vypereme a zbavíme střívka, které prochází celým ocasem.

6

Levou rukou držíme humra za krunýř a pravou rukou uchopíme střední ocasní ploutvičku, kterou pootočíme a potom slabým trhnutím celé střívko vytáhneme ven.

7

Takto připraveného humra vhodíme do vařící slané vody a uvaříme (na půl kilogramu humra počítáme 25 minut vaření).

8

Uvařeného humra necháme vychladnout ve vývaru, následně jej dáme chladit do ledničky.

9

Humra vyjmeme z vývaru, silným ostrým nožem jej rozpůlíme podél páteře a rozevřeme na 2 poloviny. Z humra odstraníme vnitřnosti, maso vybereme a krunýř vypereme. Vybrané maso nakrájíme na plátky a vrátíme do krunýře.

10

Nejchutnější maso mají klepeta, která musíme naštípnout špičatou hranou ostrého nože.

11

Používáme vždy jen živé humry.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept