Jednoduchý recept

Šalotková omáčka s červeným vínem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 56323

Ingredience

110 ml Balsamico ocet
2 polévková lžíce Cukr krupice
1 špetka Hřebíček mletý
125 ml Med včelí
1 špetka Pepř cayenský
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl mořská
500 ml Víno červené
500 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 230 kcal
Kilojoule 963kJ
12% Sacharidy 42 g
0% Tuky 0 g
9% Sodík 182 mg
4% Bílkoviny 2 g

Šalotková omáčka s červeným vínem postup přípravy receptu:

1

Do kastrůlku vlijeme vodu, přidáme očištěné, na plátky nakrájené šalotky, víno, balsamico, med, cukr, cayenský pepř, mletý hřebíček, špetku soli a pepře. Šalotky musí být zcela pokryté. Uvedeme do varu a bez pokličky zvolna vaříme 30-40 minut, až se tekutina spotřebuje. Směs občas zamícháme.

2

Omáčku podle chuti přisolíme, opepříme nebo okyselíme a osladíme. Přelijeme do čistých sklenic a uložíme do chladničky.

3

Omáčka vydrží několik týdnů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept