Bramborová omeleta s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová omeleta s houbami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 5633 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 ks | Brambory |
1 kávová lžička | Citrony |
150 g | Houby čerstvé |
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
10 g | Pažitka |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 521,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 783,6mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citrony, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bramborová omeleta s houbami postup přípravy receptu:
1 | Houby očistíme, nakrájíme na plátky, osolíme, zakapeme citronovou šťávou a podusíme na polovině tuku. |
2 | Vychladlé brambory nakrájíme na nudličky a na pánvi na tuku je opečeme. Posypeme dušenými houbami a zalijeme vejci rozkvedlanými s mlékem. Omeletou potřásáme a když je upečená, přeložíme ji v půli. |
Poznámka
Podáváme se špenátem nebo jinou zeleninou.