Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 56333

Ingredience

350 ml Bešamel
0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
80 g Máslo čerstvé
20 ks Rak říční
1 polévková lžíce Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 l Voda pitná
200 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 749 kcal
Kilojoule 3 135kJ
3% Sacharidy 10 g
46% Tuky 35 g
56% Sodík 1 g
152% Bílkoviny 86 g

Gratinovaní raci postup přípravy receptu:

1

Raky důkladně kartáčkem vypereme, vložíme do osolené vroucí vody s vínem a vaříme 10 minut. Potom je scedíme, necháme vychladnout a obereme z nich maso.

2

Maso smícháme s polovinou bešamelové omáčky, přidáme chilli a směsí naplníme malé ohnivzdorné zapékací misky (mušle).

3

Druhou polovinu omáčky zahřejeme, zašleháme do ní žloutky, pak vmícháme máslo a omáčkou zalijeme směs v zapékacích miskách.

4

Dáme do mírně předehřáté trouby a 10 minut gratinujeme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept