Telecí burger - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí burger
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 56340 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 ml | Olej olivový |
1 ks | Salát hlávkový |
20 g | Strouhanka |
100 g | Šunka od kosti |
400 g | Telecí maso mleté |
1 ks | Vejce slepičí |
4 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 156,8mg |
Draslík | 389,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 78,6mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Strouhanka, Šunka od kosti, Telecí maso mleté, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Salát hlávkový, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí burger postup přípravy receptu:
1 | Ve velké míse smícháme telecí maso, nadrobno rozsekanou šunku, vejce a strouhanku. Ochutíme solí, pepřem a vše důkladně promícháme. Z masa vytvoříme čtyři placky. |
2 | Rozpálíme gril na maximální teplotu, potřeme olejem, maso grilujeme pět minut z každé strany. Na poslední minutu dáme grilovat i připravené pečivo. Podáváme spolu s plátky salátu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.