Jednoduchý recept

Rýžová kaše s jablky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept
1 1 Rýžová kaše s jablky 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 56369
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

50 g Cukr krupice
70 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
200 g Jablka
2 polévková lžíce Kakao
80 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Med včelí
5 dl Mléko plnotučné
8 polévková lžíce Sirup javorový
150 g Smetana 12% (konzumní)
0,5 špetka Sůl
1 ks Vanilkový lusk

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 503 kcal
Kilojoule 2 103kJ
18% Sacharidy 63 g
35% Tuky 26 g
2% Sodík 31 mg
12% Bílkoviny 7 g
Rýžová kaše s jablky
  • Rýžová kaše s jablky
  • 1
  • Rýžová kaše s jablky
  • 2
  • Vložit obrázek

Rýžová kaše s jablky postup přípravy receptu:

1

Mléko v kastrůlku osolíme, přivedeme k varu a vsypeme propranou rýži. Přisypeme vanilkový a krupicový cukr, vložíme vyškrábaný vanilkový lusk. Přidáme med, oloupaná, na malé kousky nakrájená jablka. Nakonec přilijeme smetanu, přivedeme k varu a stáhneme ze sporáku.

2

Na dno sklenic, misek nebo hlubokých talířů dáme po dvou lžících javorového sirupu. Poté přidáme teplou rýžovou kaši, polijeme v mikrovlnné troubě rozehřátým máslem. Na máslo dáme kakao nebo Granko, vše posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Poznámka

Takto připravenou rýžovou kaši podáváme studenou nebo teplou.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Rýžová kaše s jablky
Tento recept já osobně doporučit nemůžu, v ingrediencích chybí to nejdůležitější a to je rýže. Chtěla jsem připravit dvě porce, tak k danému množství mléka a smetany jsem použila zhruba 55 g rýže. Po přípravě to byla tak jedna a půl porce pro dospělého, pokud by se mělo jednat o hlavní jídlo. Už po přidání cukru byla kaše dost sladká, až moc, tak jsem už nemohla dávat ani moučkový cukr na povrch , med a javorový sirup. Povrch jsem jen přelila máslem a poprášila skořicí. Určitě by se mi rýže neuvařila a nezměkla jen tím, že po dosažení varu ji ihned stáhnu ze sporáku. Jsou různé druhy rýže, ale z ingrediencí se nedovím. Vynechala jsem pouze vanilkový lusk, jelikož se stejně dává vanilkový cukr.sorry

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept