Bezlepkové věnečky z odpalovaného těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bezlepkové věnečky z odpalovaného těsta
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 56375 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
100 g | Máslo čerstvé |
175 g | Mouka bezlepková |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
2,5 dl | Voda pitná |
Krém | |
100 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
100 g | Máslo čerstvé |
2,5 dl | Mléko plnotučné |
1 ks | Puding bezlepkový |
Cukrová poleva | |
50 ml | Citronová šťáva |
150 g | Cukr moučkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 166,8mg |
Draslík | 50,0mg |
Vláknina | 66,7mg |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 295,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Cukr moučkový, Citronová šťáva, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka bezlepková, Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Puding bezlepkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bezlepkové věnečky z odpalovaného těsta postup přípravy receptu:
1 | Ve větším rendlíku přivedeme k varu 2.5 dl vody, přidáme do ní 100 g másla a pomalu přivedeme k varu. Jakmile je máslo rozehřáté a začne bublat, přisypeme bezlepkovou mouku se špetkou soli. Mícháme a vaříme do doby, až se nám těsto začne odlepovat od stěn rendlíku. Když těsto vychladne, zašleháme do něj 3 vejce. Těsto vložíme do pytlíku na zdobení se širší „hubičkou“. Plech si vyložíme pečicím papírem, na něj vytvarujeme věnečky, které pečeme v předehřáté troubě na 220°C přibližně 20 minut. |
2 | V rendlíku pomalu ho přivedeme k varu 1.5 dl mléka. V 1 dl mléka si rozmícháme 1 sáček vanilkového pudinku Dr. Oekter a vlijeme ho za stálého míchání do horkého mléka a přidáme moučkový cukr a vanilkový cukr. Za stálého míchání při mírné teplotě uvaříme hustý krém a necháme ho vychladnout. Do vychladlého krému zašleháme postupně 100 g másla. Nejlépe krém vyšleháme elektrickým šlehačem, krém by měl být hustý. |
3 | Vychladlé korpusy věnečků rozkrojíme podélně na poloviny. Krém dáme do zdobícího sáčku se širší hubičkou a spodní části rozkrojených věnečků naplníme krémem a zakryjeme je vrchními díly. V misce si připravíme cukrovou polevu tak, že si v misce vymícháme moučkový cukr s citrónovou šťávou. Povrch věnečků ozdobíme polevou, necháme ji zatuhnout, věnečky poklademe na mísu a podáváme. |