Recept

Základní švédská majonéza

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 56379

Ingredience

1 kávová lžička Hořčice plnotučná
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
3,5 dl Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 550 kcal
Kilojoule 2 302kJ
0% Sacharidy 1 g
81% Tuky 61 g
3% Sodík 70 mg
3% Bílkoviny 2 g

Základní švédská majonéza postup přípravy receptu:

1

Do většího hrnce nalijeme litr vody, přivedeme k varu, do hrnce posadíme vhodný rendlík (nebo misku). Dáme do něj 2 žloutky, sůl, pepř, ocet a práškovou hořčici, metlou vše rozšleháme. Poté budeme za stálého šlehání přikapávat olej. Když máme majonézu hladkou a tuhou, po kapkách přišleháme 2 lžíce vařící vody, která majonézu více ztuží (majonéza má poté i delší dobu trvanlivosti). Vložíme do sklenice, uzavřeme víkem a uchováváme v chladu.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept