Základní švédská majonéza - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Základní švédská majonéza
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 56379 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
3,5 dl | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 524,0mg |
---|---|
Cholesterol | 123,4mg |
Draslík | 11,5mg |
Vláknina | 26,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 24,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Základní švédská majonéza postup přípravy receptu:
1 | Do většího hrnce nalijeme litr vody, přivedeme k varu, do hrnce posadíme vhodný rendlík (nebo misku). Dáme do něj 2 žloutky, sůl, pepř, ocet a práškovou hořčici, metlou vše rozšleháme. Poté budeme za stálého šlehání přikapávat olej. Když máme majonézu hladkou a tuhou, po kapkách přišleháme 2 lžíce vařící vody, která majonézu více ztuží (majonéza má poté i delší dobu trvanlivosti). Vložíme do sklenice, uzavřeme víkem a uchováváme v chladu. |
Poznámka
Servírujeme studené.