Recept

Kynuté pečivo s kardamomem

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 56381

Ingredience

Kvásek
1 kávová lžička Cukr krupice
60 g Droždí
1 dl Mléko plnotučné
1 ks Vejce slepičí
Těsto
170 g Cukr krupice
2 kávová lžička Kardamom
4 dl Mléko plnotučné
750 g Mouka pšeničná hladká T 650
230 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
Mouka na poprášení těsta a válu
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 707 kcal
Kilojoule 2 957kJ
26% Sacharidy 95 g
38% Tuky 29 g
17% Sodík 339 mg
30% Bílkoviny 17 g

Kynuté pečivo s kardamomem postup přípravy receptu:

1

Do hrnečku vlijeme vlažné mléko, rozdrobíme do něj kvasnice, přidáme lžičku cukru a kvásek necháme vzejít. Do mísy dáme hladkou mouku, vejce, sůl, rozpuštěné vlahé máslo, jemně pomletý kardamom, promícháme a přilijeme vzejitý kvásek. Dolijeme mléko, těsto dobře zpracujeme, poprášíme moukou (1 lžíce), zakryjeme čistou utěrkou a v teple necháme vykynout (přibližně 40 minut).

2

Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál. Nakrájíme na stejné dílky (přibližně dvě vrchovaté polévkové lžíce). Z každého vytvarujemme malý bochánek. Dáme na plech, vyložený pečicím papírem a necháme přibližně 15 minut v teple znovu kynout. Po vykynutí je potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme při 180°C přibližně 25 - 35 minut do zlatova.

3

Kardamomové voňavé bochánky necháme vychladnout a poté je podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept