Recept

Švédská kynutá skořicová roláda

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 56383

Ingredience

Kvásek
1 kávová lžička Cukr krupice
60 g Droždí
5 dl Mléko plnotučné
Těsto
170 g Cukr krupice
2 ks Cukr skořicový
2 kávová lžička Kardamom
4 dl Mléko plnotučné
800 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
Na vytření formy
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
Na ozdobení
1 polévková lžíce Cukr moučkový

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 793 kcal
Kilojoule 3 316kJ
30% Sacharidy 108 g
43% Tuky 32 g
16% Sodík 329 mg
32% Bílkoviny 18 g

Švédská kynutá skořicová roláda postup přípravy receptu:

1

Nejdříve připravíme kvásek. Do hrnečku vlijeme vlažné mléko, rozdrobíme do něj kvasnice, přidáme lžičku cukru a kvásek necháme vzejít. Do mísy dáme hladkou mouku, vejce, sůl, cukr, rozpuštěné vlahé máslo (230 g), jemně pomletý kardamom, promícháme a přilijeme vzejitý kvásek. Dolijeme mléko, těsto dobře zpracujeme, poprášíme moukou (1 lžíce), zakryjeme čistou utěrkou a v teple necháme těsto vykynout (přibližně 40 minut).

2

Vykynuté těsto položíme na pomoučený vál. Těsto rozválíme na plát, silný přibližně 2 cm. Potřeme rozpuštěným vlahým máslem (70 g), posypeme hustě skořicovým cukrem a svineme do rolády.

3

Formu na srnčí hřbet vytřeme máslem. Vložíme do ní svinuté těsto, necháme asi 10 - 15 minut kynout.

4

Pečeme v předehřáté troubě při 170°C - 180°C přibližně 30 - 40 minut do zlatova.

5

Upečené těsto po vychladnutí vyklopíme, posypeme práškovým cukrem, zešikma nakrájíme plátky a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept