Recept

Dánské máslové pečivo s mandlovou nádivkou

  • Dánsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 56386

Ingredience

Náplň
100 g Cukr krupice
130 g Mandle
1 ks Vejce slepičí
Máslové těsto
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
350 g Máslo čerstvé
Kynuté těsto
50 g Cukr krupice
2 dl Mléko plnotučné
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
Na posypání těsta a válu
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
Na potření a ozdobení
2 polévková lžíce Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 759 kcal
Kilojoule 3 175kJ
20% Sacharidy 71 g
64% Tuky 48 g
3% Sodík 60 mg
24% Bílkoviny 14 g

Dánské máslové pečivo s mandlovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Připravíme náplň: spařené mandle oloupeme a dvakrát jemně pomeleme. Dáme je do misky, přidáme cukr, vejce a směs dobře promícháme.

2

Poté připravíme máslové těsto: V míse promícháme nakrájené máslo s hladkou moukou a dobře ho zpracujeme. Vytvarujeme z něj kostku, zabalíme do potravinářské fólie, dáme do chladničky.

3

Do mísy prosejeme hladkou mouku. Uděláme do ní důlek, do kterého nalijeme 1 dl vlažného mléka. Do mléka rozdrobíme droždí a necháme chvíli kvásek vzejít. Poté k mouce přidáme vejce, cukr, 2 dl mléka, špetku soli, těsto promícháme a důkladně uhněteme. Musí být hladké a vláčné. Poprášíme lžící hladké mouky, zakryjeme čistou utěrkou a necháme asi 1 hodinu kynout.

4

Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál (1 lžíce mouky), rozválíme na čtverec o síle 1 cm. Střed necháme trochu silnější. Na něj položíme máslové těsto, okraje těsta přes máslové těsto přeložíme na sebe. Poté těsto rozválíme na obdélník silný 7 mm a nakrájíme na čtverečky 6 x 6 cm. Do každého čtverečku dáme lžičku náplně, přehneme na tvar obdélníčků nebo šátečků. Vytvořené pečivo poklademe na plech, vyložený pečicím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 180°C přibližně 20 minut do zlatohněda.

5

Vychladlé pečivo posypeme práškovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem, podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept