Švédské koňakové řezy

60 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
5889 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
628 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
782 mg
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy prosejeme hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva. V druhé misce utřeme změklé máslo s cukrem do pěny, poté přimícháme Maizenu, tři žloutky a znovu utřeme do pěny. 3 bílky vyšleháme na tuhý sníh, nakonec přimícháme koňak, postupně přisypeme mouku a za stálého míchání vypracujeme hladké těsto, zapracujeme sníh z bílků. Pekáček vytřeme máslem, vysypeme jemně pomletou strouhankou, těsto do něj nalijeme a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 180°C přibližně 35 - 40 minut.
  • 2
    Upečené těsto necháme vychladnout, nakrájíme na stejně velké obdélníčky, posypeme moučkovým cukrem s vanilkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.