Recept

Švédské kornoutky plněné šlehačkou

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 56390

Ingredience

Těsto
120 g Cukr krupice
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 ks Vejce slepičí
Náplň
150 g Džem pomerančový
3 dl Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 594 kcal
Kilojoule 2 485kJ
20% Sacharidy 73 g
38% Tuky 29 g
2% Sodík 41 mg
15% Bílkoviny 8 g

Švédské kornoutky plněné šlehačkou postup přípravy receptu:

1

Do mísy rozklepneme vejce a vyšleháme s cukrem do pěny. Postupně za stálého míchání přisypáváme hladkou mouku, vymícháme hladké těsto.

2

Plech vytřeme olejem, na něj postupně klademe lžící hromádky těsta, které rozetřeme širokým nožem na tenké kulaté placičky. Pečeme při 190°C asi 10 - 15 minut do zlatova. Upečené a teplé svineme opatrně do kornoutků a necháme je vychladnout.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept