Recept

Švédská křenová omáčka k rybě

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 56395
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

2 kávová lžička Cukr krupice
4 polévková lžíce Křen
50 g Máslo čerstvé
2,5 dl Mléko plnotučné
2,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 špetka Pepř bílý
0,5 kávová lžička Sůl
2,5 dl Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 163 kcal
Kilojoule 683kJ
2% Sacharidy 9 g
17% Tuky 13 g
15% Sodík 300 mg
7% Bílkoviny 4 g

Švédská křenová omáčka k rybě postup přípravy receptu:

1

Křen očistíme, omyjeme a jemně nastrouháme. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme vývar a mléko, omáčku vaříme za občasného promíchávání do doby, než se jíška rozvaří. Vaříme asi 10 - 20 minut. Ochutíme solí, pepřem a cukrem. Přimícháme křen, povaříme minutu a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Podle toho, k čemu omáčku podáváme, použijeme druh vývaru. K masu použijeme hovězí vývar, pokud omáčku budeme podávat k rybě, použijeme rybí vývar.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept