Švédská křenová omáčka k rybě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švédská křenová omáčka k rybě
Švédská křenová omáčka k rybě
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 56395 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
2 kávová lžička | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Křen |
50 g | Máslo čerstvé |
2,5 dl | Mléko plnotučné |
2,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 špetka | Pepř bílý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2,5 dl | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 21,3mg |
Draslík | 104,8mg |
Vláknina | 940,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 401,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Křen, Pepř bílý, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Švédská křenová omáčka k rybě postup přípravy receptu:
1 | Křen očistíme, omyjeme a jemně nastrouháme. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme vývar a mléko, omáčku vaříme za občasného promíchávání do doby, než se jíška rozvaří. Vaříme asi 10 - 20 minut. Ochutíme solí, pepřem a cukrem. Přimícháme křen, povaříme minutu a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Podle toho, k čemu omáčku podáváme, použijeme druh vývaru. K masu použijeme hovězí vývar, pokud omáčku budeme podávat k rybě, použijeme rybí vývar.