Recept

Dušené žampióny ve smetano-vínové omáčce

  • Švédsko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Dušené žampióny ve smetano-vínové omáčce 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 56397

Ingredience

2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
3 špetka Pepř bílý
5 dl Smetana 33% (šlehačka)
50 g Sýr tavený smetanový
0,5 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Víno portské
30 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 489 kcal
Kilojoule 2 046kJ
2% Sacharidy 6 g
66% Tuky 50 g
5% Sodík 97 mg
8% Bílkoviny 4 g

Dušené žampióny ve smetano-vínové omáčce postup přípravy receptu:

1

Čerstvé žampióny omyjeme, očistíme a nakrájíme: nožičky na plátky, hlavičky na čtvrtky nebo plátky (podle velikosti). V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme žampióny, ochutíme solí, pepřem a drceným kmínem. Promícháme a pod pokličkou za občasného promíchání, při mírné teplotě, žampióny dusíme asi 10 - 15 minut.

2

Mezitím ve smetaně rozmixujeme mouku a tavený sýr. Přilijeme k houbám a pod pokličkou dusíme ještě 5 - 10 minut. Občas omáčku musíme promíchat. Přimícháme 2 polévkové lžíce portského vína a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Dušené žampiony ve smetanové omáčce podáváme s vařenými brambory nebo těstovinou.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Dušené žampióny ve smetano-vínové omáčce
Velice luxusní recept, který není ani tak pracný. Sice trošku trvá, než všechno nachystáte a ukuchtíte, ale výsledek rozhodně stojí za to. Od nás má pět hvězdiček.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept