Šneci po dijonsku

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
667 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
58 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Suché bílé víno svaříme na pětinu původního množství a necháme vychladnout.
  • 2
    Žampiony osmahneme na 50 g másla a nasekáme nadrobno.
  • 3
    Napěníme máslo, přidáme drobně nakrájenou šalotku, posekanou petrželku, sůl, pepř, prolisovaný česnek, svařené víno, žampiony a koňak.
  • 4
    Vzniklou hmotou naplníme čisté ulity. Do každé ulity zasuneme tělíčko hlemýždě, ulity narovnáme na speciální šnekovou mísu a pečeme v troubě asi 15 minut.
  • 5
    Podáváme v nádobě, ve které jsme šneky pekli.
  • 6
    Šneci vaření [56396]:
  • 7
    Hlemýždě necháme minimálně den bez potravy. Poté je vypereme a vhodíme do vařící vody. Chvíli povaříme, scedíme, necháme trochu vychladnout a jehlou tělíčka vybereme z ulit, odstraníme černé střívko. Dáme vařit litr osolené vody s vínem, celerem a oloupanou cibulí, přidáme tělíčka a vaříme pod pokličkou hodinu. Vařené hlemýždě necháme zchladnout ve vývaru.
  • 8
    Ulity vyvaříme ve vodě se lžičkou sody, nejméně půl hodiny. Poté je scedíme, propláchneme studenou tekoucí vodou a necháme uschnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.