Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 170 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 140 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 56405

Ingredience

600 g Bramborové noky
1 ks Cibule
1 ks Kachna domácí
80 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Solamyl
100 g Sádlo škvařené
1 polévková lžíce Sůl
4 ks Vejce slepičí
100 ml Voda pitná
500 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 463 kcal
Kilojoule 1 936kJ
6% Sacharidy 22 g
51% Tuky 38 g
34% Sodík 672 mg
18% Bílkoviny 10 g

Kachna plněná houbami postup přípravy receptu:

1

Na másle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme očištěné žampiony, nakrájené na plátky, osolíme, opepříme a 5 minut za stálého míchání opékáme. Pánev odstavíme, mimo plotnu vmícháme do hub rozšlehaná vejce a sekanou zelenou petrželku.

2

Z kachny odsekneme konce křídel, omyjeme ji, osušíme, ze všech stran (i zevnitř) důkladně osolíme, naplníme houbovou náplní a zašijeme.

3

Pečeme v pekáči na sádle bez podlévání vodou přibližně 2 hodiny.

4

Upečenou kachnu vyjmeme z pekáče a vypečený tuk necháme vysmahnout. Polovinu sádla slijeme do hrnku, do zbylé poloviny v pekáči nalijeme vodu s rozmíchaným Solamylem, chvilku povaříme.

5

Upečenou kachnu zbavíme nití a rozdělíme na porce. Podáváme s bramborovými noky, přelitými vypečenou zahuštěnou šťávou.

Poznámka

Servírujeme teplé. Ke kachně můžeme při pečení přidat několik celých stroužků česneku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept