Kachna pečená s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 165 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachna pečená s jablky
Celkový čas: | 165 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56414 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
700 g | Jablka |
1 ks | Kachna mražená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Solamyl |
11 polévková lžíce | Sůl |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 27,5mg |
Draslík | 163,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Jablka, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachna mražená, Pepř černý mletý, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kachna pečená s jablky postup přípravy receptu:
1 | Menší, tvrdší, pokud možno kyselá jablka omyjeme, vykrojíme jádřince a na jejich místo zasuneme plátek anglické slaniny a opepříme. |
2 | Z kachny odsekneme konce křídel, omyjeme ji, osušíme a ze všech stran (i zevnitř) důkladně osolíme, naplníme jablky a zašijeme. |
3 | Kachnu dáme do pekáče, přelijeme sádlem a ve středně vyhřáté troubě pečeme bez podlévání vodou přibližně 2 hodiny. |
4 | Kachnu vyjmeme z pekáče a tuk vysmahneme. Polovinu tuku slijeme, zbylý tuk s vypečenou šťávou zahustíme solamylem rozmíchaným v 1 dl vody. Chvilku povaříme, případně přisolíme. |
5 | Kachnu zbavíme nití a naporcujeme. Podáváme s jablkovou kaší přelitou vypečenou šťávou. |