Recept

Studená štrasburská kachna

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 190 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 56422
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 ks Bobkový list
2 ks Cibule
200 g Játra drůbeží
1 ks Kachna mražená
4 polévková lžíce Koňak Armaňak
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
150 g Slanina vepřová
1 polévková lžíce Sůl
4 ks Vaječný bílek slepičí
700 g Vepřová krkovička
2,5 l Voda pitná
150 g Šunka uzená

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,061 kcal
Kilojoule 4 438kJ
1% Sacharidy 3 g
128% Tuky 96 g
19% Sodík 384 mg
79% Bílkoviny 44 g

Studená štrasburská kachna postup přípravy receptu:

1

Játra dvakrát umeleme, přidáme polovinu vepřového masa a spolu umeleme ještě jednou. Druhou polovinu masa nakrájíme na kostičky a trochu osolíme.

2

Mleté maso dáme do mísy, osolíme, opeříme, přistrouháme muškátový oříšek, přidáme bílky a koňak a vše vařečkou utřeme dohladka. Pak vložíme šunku a slaninu nakrájené nanadrobno a připravené kostičky masa, promícháme a dáme do chladna odpočinout.

3

Středně velkou kachnu položíme hřbetem nahoru na prkénko. Nohy vykloubíme, křídla odřízneme. Ostrým nožem nařízneme kůži kolem páteře po celé délce.

4

Postupně oddělujeme maso od páteře a žeber tak, abychom neporušili kůži na spodní straně, až se nám podaří vytáhnout kostru.

5

Klouby nohou přeřízneme nebo přestřihneme. Opatrně oddělíme maso od kostí na nohou a kosti vytáhneme.

6

Kachnu naplníme připravenou nádivkou, srolujeme a převážeme režnou nití.

7

Do velkého kastrolu vložíme křídla a kosti z kachny, zalijeme vodou, přidáme sůl, překrojenou cibuli a bobkový list. Přivedeme k varu, vložíme kachní roládu, zakryjeme pergamenovým papírem, stáhneme plamen a necháme na velmi mírném ohni 2.5 hodiny „táhnout“ při teplotě 90-95°C.

8

Hotovou kachní roládu vyjmeme a přendáme do jiné nádoby, kde necháme nejprve 2 hodiny vystydnout, pak ji zabalíme do pergamenového papíru. Převážeme nití a dobře utáhneme. Až po dalších 4 hodinách uložíme vychladlou roládu do ledničky.

9

Druhý den kachnu rozbalíme, zbavíme nití, nakrájíme na plátky a podáváme.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vychlazení a odležení kachní rolády.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept