Recept

Pečená kachna nadívaná cibulí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 175 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 56431

Ingredience

500 g Cibule
1 ks Kachna mražená
2 polévková lžíce Kmín celý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Solamyl
100 g Sádlo škvařené
1,5 polévková lžíce Sůl
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

72% Kalorie 1,428 kcal
Kilojoule 5 974kJ
3% Sacharidy 10 g
180% Tuky 135 g
25% Sodík 502 mg
78% Bílkoviny 44 g

Pečená kachna nadívaná cibulí postup přípravy receptu:

1

Z kachny odřízneme konce křídel, očistíme ji, omyjeme a osušíme.

2

Cibuli oloupeme, vhodíme do vroucí osolené vody, přivedeme k varu a ihned scedíme.

3

Cibuli osolíme, opepříme, pokmínujeme a naplníme jí připravenou kachnu. Tu zašijeme, osolíme, posypeme druhou polovinou kmínu a bez vody ji na sádle ve středně vyhřáté troubě doměkka upečeme. Hotovou kachnu přendáme do jiné nádoby, tuk v pekáči vysmahneme, polovinu sádla slijeme do hrnku, šťávu zalijeme trochou vody a přivedeme do mírného varu. Nožem oškrábeme přípečky na stranách pekáče, na lžíci rozmícháme trochu vody s malým množstvím solamylu, chvilku povaříme a tím šťávu slabě zahustíme.

4

Z kachny odstraníme nitě a rozporcujeme ji. Porce kachny na talíři obložíme opečenou cibulí, kterou polijeme šťávou.

Poznámka

Jako přílohu podáváme bramborové knedlíky a moravské zelí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept