Jednoduchý recept

Kachna dušená se žampiony

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 56443

Ingredience

600 g Brambory vařené
2 ks Cibule
1 ks Kachna domácí
40 g Mouka pšeničná hladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
120 g Sádlo škvařené
1,5 polévková lžíce Sůl
150 ml Voda pitná
400 g Žampiony čerstvé
50 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 335 kcal
Kilojoule 1 403kJ
8% Sacharidy 30 g
30% Tuky 22 g
37% Sodík 737 mg
9% Bílkoviny 5 g

Kachna dušená se žampiony postup přípravy receptu:

1

Z kachny oddělíme křídla, odsekneme páteř a rozdělíme ji na 6 porcí.

2

V rendlíku rozpálíme sádlo a na něm porce kachny ze všech stran dorůžova opečeme.

3

Přendáme je do jiné nádoby, na tuku necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku, zasmahneme a zalijeme vodou na řídkou omáčku. Do rendlíku vrátíme porce kachny, osolíme, opepříme, přiklopíme pokličkou a dusíme ve středně rozehřáté troubě.

4

Žampiony očistíme, nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle. Osolíme je, opepříme a navršíme na porce kachny.

5

Na talíře narovnáme vařené brambory, na ně položíme porce kachny se žampiony, přelijeme vypečenou šťávou, posypeme sekanou petrželkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept