Jednoduchý recept

Vanilkové suflé

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 56447

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
2 ml Citronová šťáva
80 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
200 g Smetana 33% (šlehačka)
4 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vanilkový lusk
Na vymazaní formiček
40 g Mouka pšeničná hrubá
60 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 648 kcal
Kilojoule 2 713kJ
12% Sacharidy 43 g
64% Tuky 48 g
4% Sodík 81 mg
22% Bílkoviny 13 g

Vanilkové suflé postup přípravy receptu:

1

Smetanu v kastrůlku povaříme spolu s vydlabanou vanilkovou dření. Přisypeme vanilkový prášek, citronovou šťávu a kůru. Smícháme dohromady máslo s moukou, přidáme do smetanové hmoty. Rychlým mícháním metličkou dobře rozšleháme na hladkou hmotu. Povaříme přibližně 2-3 minuty. Hmotu stáhneme ze sporáku, necháme mírně vychladnout a postupně vmícháme žloutky. Nakonec přimícháme z bílků a cukru vyšlehaný tuhý sníh.

2

Máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formičky na suflé naplníme do 2/3 připraveným těstem. Ihned vložíme do předehřáté trouby. Při teplotě 180°C pečeme 20 minut. Upečené suflé vytáhneme z trouby, posypeme moučkovým cukrem a ihned podáváme.

Poznámka

Suflé podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept