Jednoduchý recept

Mňamka - sladkokyselá pochoutková omáčka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 56451
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

50 g Máslo čerstvé
4 dl Masový vývar
130 g Okurky nakládané
3 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
Jíška
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Sádlo škvařené
Octová cibule
1 polévková lžíce Cibule
3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 polévková lžíce Sádlo škvařené

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 249 kcal
Kilojoule 1 040kJ
1% Sacharidy 2 g
35% Tuky 26 g
41% Sodík 820 mg
3% Bílkoviny 2 g

Mňamka - sladkokyselá pochoutková omáčka postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozehřejeme domácí škvařené sádlo, přidáme k němu hladkou mouku a osmažíme světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme chladný masový vývar a jíšku při mírné teplotě a občasném promíchání povaříme minimálně 10 minut.

2

Očistíme cibuli a drobně ji pokrájíme. Omytou petrželovou nať nakrájíme nadrobno. 2 sladkokyselé okurky (přibližně 130 g) nakrájíme na tenké plátky.

3

V pánvi na 1 lžíci sádla osmažíme cibuli do zlatohněda (dáváme pozor, aby se nepřipálila), přilijeme 3 polévkové lžíce octa a cibulku chvilku povaříme do doby, až se ocet vyvaří na polovinu. Poté "octovou" cibulku přimícháme do základní omáčky a vaříme 8-10 minut.

4

Přidáme petrželku, sladkokyselé okurky, dochutíme solí, pepřem, čerstvým máslem, promícháme a hned podáváme.

Poznámka

Omáčkou přeléváme pečené, dušené vepřové nebo telecí maso. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept