Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 185 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 56453

Ingredience

1 ks Kachna mražená
100 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
500 g Rajčata
0,5 kávová lžička Solamyl
100 g Sádlo škvařené
100 g Sýr Parmezán
2 polévková lžíce Sůl
3 ks Vejce slepičí
3 l Voda pitná
3 stroužek Česnek
250 g Špagety
150 g Šunka uzená

Nutriční hodnoty jedné porce

94% Kalorie 1,859 kcal
Kilojoule 7 778kJ
10% Sacharidy 37 g
216% Tuky 162 g
49% Sodík 983 mg
110% Bílkoviny 62 g

Kachna italská postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme rajčata. Křížem na nich nařízneme slupku, spaříme je ve vroucí vodě, oloupeme, překrájíme na čtvrtky a vymačkáme.

2

V kastrolku rozpustíme máslo, přidáme rajčata s prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a necháme na kraji plotny „táhnout“ po celou dobu pečení kachny. Nevaříme!

3

Špagety uvaříme v osolené vodě s 1 lžící oleje. Uvařené propláchneme studenou vodou a dáme okapat. Šunku nakrájíme na kostičky, nastrouháme sýr, špagety překrájíme, přidáme vejce, špetku soli a pepře a vše promícháme.

4

Z kachny odsekneme konce křídel, omyjeme ji, osušíme, ze všech stran důkladně osolíme, naplníme špagetovou nádivkou a zašijeme. Kachnu dáme do pekáče, přelijeme sádlem a ve středně vyhřáté troubě pečeme bez podlévání vodou přibližně 2 hodiny.

5

Hotovou kachnu přendáme do jiné nádoby, tuk v pekáči vysmahneme, polovinu sádla slijeme do hrnku, šťávu zalijeme trochou vody a přivedeme do mírného varu. Nožem oškrábeme přípečky na stranách pekáče, na lžíci rozmícháme trochu vody s malým množstvím solamylu, chvilku povaříme a tím šťávu slabě zahustíme.

6

Z kachny odstraníme nitě a rozdělíme ji na porce, které položíme na talíř, obložíme nakrájenou nádivkou a přelijeme vypečenou šťávou.

7

Na porce navršíme rajčata a posypeme petrželkou. Jinou přílohu nepodáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept