Recept

Ragú po baloňsku pro alergiky

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 56463

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
300 g Hovězí maso mleté
100 g Játra kuřecí
1 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
2 polévková lžíce Pyré rajčatové
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
4 polévková lžíce Smetana sójová
50 g Sýr sójový - Tofu
3 špetka Sůl
2 l Voda pitná
150 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek
100 g Špagety
55 g Šunka parmská

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 319 kcal
Kilojoule 1 336kJ
8% Sacharidy 29 g
9% Tuky 7 g
23% Sodík 458 mg
48% Bílkoviny 27 g

Ragú po baloňsku pro alergiky postup přípravy receptu:

1

Do kastrolu vlijeme 1 lžíci olivového oleje. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Vhodíme ji na olej a 2 minuty smažíme dozlatova. Přidáme oloupaný a nadrobno nasekaný česnek a smažíme další 3 minuty. Osmaženou cibuli s česnekem vyjmeme z pánve a dáme stranou.

2

Zbytek oleje zahřejeme a vložíme na něj mleté hovězí maso. Promícháme, aby se nevytvořily z masa žmolky. Přidáme omytá a na kousky nakrájená kuřecí játra. Osmahneme a přidáme k masu cibuli s česnekem a na kousky nakrájenou šunku. Promícháme. Přilijeme víno, vložíme konzervovaná rajčata a rajčatové pyré. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a mletý muškátový oříšek.

3

Směs přivedeme k varu, promícháme a snížíme teplotu, aby jenom mírně probublávala. Necháme při mírné teplotě vařit 75 minut. Pak vmícháme sójovou smetanu a dusíme ještě 45 minut.

4

Podle návodu na obalu si uvaříme v osolené vodě špagety a vmícháme do teplých těstovin ragú. Posypeme nadrobno nasekanou petrželkou a nastrouhaným veganským parmezánem.

Poznámka

Recept je určený pro alergiky na lepek, mléko, ořechy a vejce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept