Ragú po baloňsku pro alergiky

140 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
10 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kastrolu vlijeme 1 lžíci olivového oleje. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Vhodíme ji na olej a 2 minuty smažíme dozlatova. Přidáme oloupaný a nadrobno nasekaný česnek a smažíme další 3 minuty. Osmaženou cibuli s česnekem vyjmeme z pánve a dáme stranou.
  • 2
    Zbytek oleje zahřejeme a vložíme na něj mleté hovězí maso. Promícháme, aby se nevytvořily z masa žmolky. Přidáme omytá a na kousky nakrájená kuřecí játra. Osmahneme a přidáme k masu cibuli s česnekem a na kousky nakrájenou šunku. Promícháme. Přilijeme víno, vložíme konzervovaná rajčata a rajčatové pyré. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a mletý muškátový oříšek.
  • 3
    Směs přivedeme k varu, promícháme a snížíme teplotu, aby jenom mírně probublávala. Necháme při mírné teplotě vařit 75 minut. Pak vmícháme sójovou smetanu a dusíme ještě 45 minut.
  • 4
    Podle návodu na obalu si uvaříme v osolené vodě špagety a vmícháme do teplých těstovin ragú. Posypeme nadrobno nasekanou petrželkou a nastrouhaným veganským parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.