Jednoduchý recept

Brambory opečené na cibuli

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Brambory opečené na cibuli 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 5647

Ingredience

1 kg Brambory
1 ks Cibule
1 špetka Pepř černý mletý
80 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 337 kcal
Kilojoule 1 409kJ
9% Sacharidy 34 g
27% Tuky 20 g
12% Sodík 245 mg
12% Bílkoviny 7 g

Brambory opečené na cibuli postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky.

2

Jemně nasekanou cibuli osmahneme na tuku, přidáme brambory, promícháme a opékáme dozlatova.

3

Nakonec můžeme přidat stroužek česneku.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Brambory opečené na cibuli
Vynikající brambůrky s lákavou cibulkovou vůní a lahodnou chutí česneku, která je tak akorát. Recept doporučuji já i manžel, protože jsme si na něm báječně pochutnali. Pro syna byly trošku mastnější, takže jsem mu je nedávala, dostal jinou přílohu. A i když je sádlo nezdravé, máme domácího dodavatele, takže jsme byli kapku klidnější grin.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept