Recept

Kachna s opečeným ananasem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 56485
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

6 plátek Ananas
1 kávová lžička Chilli koření mleté
1 ks Cibule
120 g Máslo čerstvé
400 ml Mléko polotučné
50 g Mouka pšeničná hladká
200 g Mouka pšeničná hrubá
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Ocet vinný
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
100 g Sádlo škvařené
1,5 polévková lžíce Sůl
3 ks Vejce slepičí
300 ml Víno bílé
2,5 l Voda pitná
1000 g Kachna domácí

Nutriční hodnoty jedné porce

62% Kalorie 1,221 kcal
Kilojoule 5 109kJ
10% Sacharidy 37 g
136% Tuky 102 g
33% Sodík 656 mg
49% Bílkoviny 28 g

Kachna s opečeným ananasem postup přípravy receptu:

1

Ananas oloupeme, pokrájíme na silnější plátky a namočíme do studené vody s trochou octa.

2

Cibuli i mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka.

3

Kachnu položíme hřbetem nahoru na prkénko. Nohy vykloubíme, křídla odřízneme. Ostrým nožem nařízneme kůži kolem páteře po celé délce, postupně oddělujeme maso od páteře a žeber tak, abychom neporušili kůži na spodní straně, až se nám podaří vyjmout kostru.

4

Klouby nohou přeřízneme nebo přestřihneme. Opatrně oddělíme maso od kostí na nohou a kosti vytáhneme.

5

Poté kachnu rozdělíme na 6 porcí, osolíme, ze všech stran opečeme spolu s cibulí a mrkví na rozpáleném sádle do zlatova.

6

Opečené porce kachny vyjmeme a přendáme do jiné nádoby. Do sádla, ve kterém se kachna pekla, přidáme mouku, zasmahneme, zalijeme suchým bílým vínem a 3 lžícemi vody. Vzniklou řídkou omáčku osolíme, přidáme chilli koření, vložíme zpět porce kachny, přikryjeme a ve středně rozehřáté troubě dusíme do měkka.

7

Zatím připravíme máslové noky. Do 400 ml osoleného horkého mléka přidáme 40 g másla, tenkým praménkem přisypeme 200 g hrubé mouky. Za stálého míchání vaříme, až se těsto přestane lepit na vařečku i na dno nádoby. Odstavíme z ohně a necháme trochu vychladnout.

8

Poté postupně vmícháme 3 vejce, pomocí lžíce vykrajujeme noky a vhazujeme je do vařící osolené vody. Vaříme asi 5 minut, poté uvařené noky necháme okapat.

9

Ananas osušíme, lehce poprášíme paprikou a opečeme na 80 g másla.

10

Porce kachny klademe na talíře, na ně pokládáme ananas, obložíme uvařenými máslovými noky, přelijeme omáčkou, posypeme nasekanými arašídy.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept