Pečená čínská žebírka pro alergiky

98 min.
Čína

Ingredience

    • 4lžíceOmáčka sójová
    • 2lžíceOcet rýžový
    • 4kusyZázvor nakládaný
    • 4stroužkyČesnek
    • 150mililitrůOmáčka Hoisin
    • 1lžičkaKoření pěti vůní
    • 1kusCibulka jarní
    • 50gramůSezam - semena
    • 800gramůVepřová žebra
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
743 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
55 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve větší misce smícháme sójovou omáčku, rýžový ocet, na velmi drobno nakrájený kořen zázvoru, prolisovaný stroužek česneku, omáčku hoisin, koření pěti vůní a promícháme. Do vzniklé marinády vložíme žebírka tak, aby byla marinádou celá pokryta.
  • 2
    Vložíme do chladničky a necháme 3 hodiny marinovat, občas žebírka obrátíme.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 190 °C.
  • 4
    Do pekáče vložíme plát alobalu, na něj položíme žebírka v marinádě a volně zabalíme.
  • 5
    Pečeme v troubě 60 minut, poté žebírka rozbalíme a otočíme. Ponecháme rozbalená a zvýšíme teplotu na 220 °C, opékáme dalších 30 minut. Během této doby žebírka ještě jednou otočíme. Žebírka musejí být lepkavá a lesklá. Posypeme sezamovými semínky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.