Recept

Bramborový guláš s uzeninou

  • Česko
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 2 Bramborový guláš s uzeninou 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 565

Ingredience

1800 g Brambory
200 g Cibule
1200 ml Hovězí vývar základní
1 g Kmín celý
0,5 g Majoránka
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Paprika mletá sladká
1 g Pepř černý mletý
500 g Salám jemný
100 g Slanina vepřová
30 g Sůl
100 g Tuk
20 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 445 kcal
Kilojoule 1 863kJ
10% Sacharidy 35 g
38% Tuky 28 g
103% Sodík 2 g
26% Bílkoviny 15 g

Bramborový guláš s uzeninou postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory opláchneme a nakrájíme na kostky nebo větší kousky.

2

Slaninu nakrájíme na malé kostičky, částečně ji roztavíme a přidáme k ní polovinu dávky tuku. Na slanině s tukem dorůžova osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přisypeme papriku, krátce ji zpěníme, zalijeme trochou teplého vývaru a základ povaříme.

3

Do vývaru vložíme nakrájené brambory, přidáme sůl, pepř, kmín a krátce podusíme.

4

Ze zbylého tuku a z prosáté mouky připravíme světlou zásmažku a rozmícháme ji ve vývaru. Zásmažkou zahustíme částečně podušené brambory, přidáme česnek utřený se solí a brambory dodusíme doměkka.

5

Nakonec guláš dochutíme drcenou majoránkou, přidáme oloupaný a na malé kostky nakrájený salám a vše krátce podusíme.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Bramborový guláš s uzeninou
Moc dobrý gulášek, dala jsem jenom o trochu více vývaru, ale hustotu si zvolí každý sám. Většinou nepoužívám salám ale nějaké klobásy, které před přidáním krátce osmahnu na lžičce tuku.smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
4
Skvělý recept