Recept

Vepřové maso na fenyklu pro alergiky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 56500

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Cukr třtinový
3 ks Fenykl sladký - hlíza
3 polévková lžíce Fenyklová semínka
6 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Pepř černý celý
1 polévková lžíce Rozmarýn sušený
1 kávová lžička Sůl
1,1 kg Vepřové maso libové
240 ml Víno bílé
240 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 588 kcal
Kilojoule 2 459kJ
2% Sacharidy 8 g
51% Tuky 39 g
13% Sodík 269 mg
61% Bílkoviny 34 g

Vepřové maso na fenyklu pro alergiky postup přípravy receptu:

1

Předehřejeme si troubu na 190°C. Z fenyklu odkrájíme výhonky a bulvu překrájíme podle její velikosti buď na čtvrtiny nebo na šestiny. Potom kousky fenyklu vložíme do mísy a zakapeme 4 lžícemi olivového oleje. Zasypeme cukrem a ve směsi fenykl obalíme.

2

Vepřové maso svážeme tak, aby vytvořilo válec. Olej v pekáči zahřejeme a maso osmažíme dohněda.

3

Na plechu smícháme sůl, pepř, semena fenyklu a rozmarýn a směs rozdělíme. Maso v této směsi poválíme a přitiskneme, a poté

4

vložíme zpátky do pekáče a kolem obložíme kousky fenyklu.

5

Pečeme, dokud není maso hotové, fenykl zlatavý a nezkaramelizuje. Celkem pečeme asi 90 minut. Fenykl v průběhu pečení 1x obrátíme.

6

Vepřové maso přeložíme i s fenyklem na tác a pokrájíme.

7

Z výpeku odstraníme tuk a necháme jenom šťávu, ke které přilijeme vývar a víno. Promícháme. Přecedíme šťávu a ještě asi 5 minut povaříme, aby se zmenšilo množství tekutiny. Dochutíme citronovou šťávou. Nakrájíme maso a teplé podáváme.

Poznámka

Recept je určen pro alergiky na vejce, lepek, mléko a ořechy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept