Jednoduchý recept

Dušená rýže na kari

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 56503

Ingredience

2 ks Cibule
1 kávová lžička Kari koření
100 g Máslo čerstvé
300 ml Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
450 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 321 kcal
Kilojoule 1 344kJ
12% Sacharidy 44 g
19% Tuky 14 g
7% Sodík 137 mg
7% Bílkoviny 4 g

Dušená rýže na kari postup přípravy receptu:

1

Rýži přebereme, vypereme a scedíme.

2

Rozehřejeme troubu na 170°C.

3

Na másle necháme zpěnit nadrobno pokrájenou cibuli se lžičkou kari, přidáme scezenou rýži a za stálého míchání půl minuty opékáme. Zalijeme vodou, osolíme a důkladně zamícháme, aby se rýže u dna nepřichytila. Chvíli povaříme, zakryjeme pokličkou a dáme na 20 minut dusit do trouby.

4

Hotovou rýži před podáváním načechráme vidličkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept