Recept

Koláčky s vaječným krémem po čínsku

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 80 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 56534

Ingredience

Těsto
3 polévková lžíce Cukr krystal
180 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
60 g Máslo čerstvé
25 g Sádlo syrové
2 polévková lžíce Voda pitná
Krém
3 polévková lžíce Cukr krystal
175 ml Mléko polotučné
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 384 kcal
Kilojoule 1 606kJ
13% Sacharidy 46 g
25% Tuky 19 g
2% Sodík 33 mg
15% Bílkoviny 8 g

Koláčky s vaječným krémem po čínsku postup přípravy receptu:

1

Těsto: V hlubší míse prohněteme prosátou hladkou mouku a cukr se sádlem a s máslem. Když směs připomíná konzistencí hrubší strouhanku, zapracujeme do těsta vodu a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme asi 30 minut odpočívat v lednici. Pak těsto rozdělíme do 15 zapékacích, mističkových formiček a těsto jemně přitlačíme k vnitřním stěnám formiček, abychom získali mističkovité tvary. Do těstových mističek rozdělíme vaječnou náplň. Takto připravené koláčky pečeme v troubě, vyhřáté na 150°C asi 30 minut dozlatova. Hotové koláčky necháme vychladnout a servírujeme je posypané zbylou polovinou množství muškátového oříšku, studené, jako moučník.

2

Náplň: Celá vejce rozmícháme s cukrem do pěny a pak postupně vmícháváme mléko. Krém ochutíme půlkou lžičky muškátového oříšku.

3

Hotový krém rozlijeme do připravených korpusů koláčků.

Poznámka

Koláčky můžeme před podáváním ozdobit našlehanou šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept