Jednoduchý recept

Dip z červených paprik pro alergiky

  • Turecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 56545

Ingredience

1 ks Chilli paprička
1 krajíc Chléb bezlepkový
2 kávová lžička Citronová šťáva
0,5 kávová lžička Kmín mletý
1,5 polévková lžíce Melasa
2 polévková lžíce Olej kukuřičný
5 polévková lžíce Olej olivový
3 ks Paprika červená
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
3 polévková lžíce Voda pitná
0,5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 88 kcal
Kilojoule 369kJ
1% Sacharidy 5 g
10% Tuky 8 g
7% Sodík 132 mg
1% Bílkoviny 0 g

Dip z červených paprik pro alergiky postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 180°C. Papriky omyjeme, rozkrájíme na čtvrtiny, odstraníme z nich semínka a bílé žebroví a na plechu na 2 lžících oleje v troubě 40 minut opékáme.

2

Opečené papriky pokrájíme na menší kousky a vložíme do mixéru. Přidáme olej, ve kterém se papriky pekly, chilli papričku a česnek nasekané nadrobno, chléb nakrájený na kousky, melasu, citronovou šťávu, sůl, kmín a olivový olej. Rozmixujeme dohladka. Pokud je pasta příliš tuhá, naředíme ji vodou. Zdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept