Placičky z ovoce pro alergiky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Placičky z ovoce pro alergiky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 56547 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
30 g | Cukr třtinový |
30 g | Hrozinky |
0,5 kávová lžička | Koření perníkové |
100 g | Margarín |
2 polévková lžíce | Olej kukuřičný |
30 g | Rozinky bílé |
2 polévková lžíce | Sirup javorový |
225 g | Vločky ovesné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,1mg |
Draslík | 20,5mg |
Vláknina | 138,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Hrozinky, Olej kukuřičný, Sirup javorový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Margarín, Rozinky bílé, Vločky ovesné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření perníkové nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Placičky z ovoce pro alergiky postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180 °C. Vymažeme pekáček olejem. |
2 | Na pánvi rozehřejeme margarín a přidáme k němu cukr a javorový sirup. Promícháme a přidáme ovesné vločky, sultánky, rozinky a koření do perníku. |
3 | Přemístíme směs do vymazaného pekáčku a pevně přitiskneme k povrchu obrácenou stranou polévkové lžíce. Vložíme do trouby a 25 minut pečeme, až je těsto zlatohnědé. |
4 | Necháme vychladnout a potom nožem rozdělíme na 16 čtverečků. |
Poznámka
Recept je určen pro alergiky na vejce, mléko, ořechy a lepek.