Recept

Krůtí roláda s nádivkou z vepřového masa

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 170 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 56559

Ingredience

1 ks Cibule
150 g Játra krůtí
0,5 ks Krůta
100 g Krůtí žaludky
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Solamyl
150 g Sádlo škvařené
1,5 polévková lžíce Sůl
4 ks Vaječný bílek slepičí
800 g Vepřová krkovička
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 392 kcal
Kilojoule 1 638kJ
1% Sacharidy 2 g
46% Tuky 35 g
17% Sodík 340 mg
30% Bílkoviny 17 g

Krůtí roláda s nádivkou z vepřového masa postup přípravy receptu:

1

Půlku větší krůty očistíme a vykostíme, křídlo uřízneme. Polovinu vepřové krkovičky nakrájíme na kostičky a osolíme. Druhou polovinu vepřového masa, krůtí játra a žaludek a oloupanou cibuli umeleme, osolíme, opepříme, přidáme hladkou mouku, bílky a nakrájené maso a vše dobře promícháme. Nádivku naneseme na střed vykostěné krůty, zabalíme, převážeme a zformujeme do válečku. Osolíme a pečeme na sádle 2.5 hodiny v přikrytém pekáči.

2

Upečenou krůtu přendáme do jiné nádoby, tuk v pekáči vysmahneme, sádlo slijeme do hrnku, do šťávy přilijeme trochu vody a přivedeme do mírného varu. Nožem oškrábeme přípečky na stranách pekáče, na lžíci rozmícháme trochu vody s malým množstvím solamylu, chvilku povaříme a tím šťávu slabě zahustíme.

3

Upečenou krůtí rolku zbavíme nití a nakrájíme na porce, které na talíři podlijeme šťávou.

Poznámka

Takto upravená krůta je výborná i studená.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept