Krůtí roláda s nádivkou z vepřového masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 170 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí roláda s nádivkou z vepřového masa
Celkový čas: | 170 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56559 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
150 g | Játra krůtí |
0,5 ks | Krůta |
100 g | Krůtí žaludky |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Solamyl |
1,5 polévková lžíce | Sůl |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
800 g | Vepřová krkovička |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 155,9mg |
Draslík | 114,9mg |
Vláknina | 393,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra krůtí, Sádlo škvařené, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krůta, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Solamyl, Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Krůtí žaludky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Krůtí roláda s nádivkou z vepřového masa postup přípravy receptu:
1 | Půlku větší krůty očistíme a vykostíme, křídlo uřízneme. Polovinu vepřové krkovičky nakrájíme na kostičky a osolíme. Druhou polovinu vepřového masa, krůtí játra a žaludek a oloupanou cibuli umeleme, osolíme, opepříme, přidáme hladkou mouku, bílky a nakrájené maso a vše dobře promícháme. Nádivku naneseme na střed vykostěné krůty, zabalíme, převážeme a zformujeme do válečku. Osolíme a pečeme na sádle 2.5 hodiny v přikrytém pekáči. |
2 | Upečenou krůtu přendáme do jiné nádoby, tuk v pekáči vysmahneme, sádlo slijeme do hrnku, do šťávy přilijeme trochu vody a přivedeme do mírného varu. Nožem oškrábeme přípečky na stranách pekáče, na lžíci rozmícháme trochu vody s malým množstvím solamylu, chvilku povaříme a tím šťávu slabě zahustíme. |
3 | Upečenou krůtí rolku zbavíme nití a nakrájíme na porce, které na talíři podlijeme šťávou. |
Poznámka
Takto upravená krůta je výborná i studená.